Gladis ens ensenya com es preparen els gaspatxos de Castalla en el Nou Trinquet.
Els gaspatxos de Castalla, plat i postre al mateix temps
Hu Zhao recorre les comarques del Vinalopó amb Loving Comunitat Valenciana i descobreix aquest plat típic del sud del territori del Pais Valencià.
Els gaspatxos de Castalla no tenen res a veure amb el gaspatxo andalús.
Es un plat d’hivern fet “amb el que els pastors arreplegaven de la serra“.
Així ens ho conta Gladis Guill, del restaurant Nou Trinquet de Castalla, que ens ensenya a cuinar aquest plat tan típic de les comarques del sud.
D’influència manxega, hi ha tantes maneres de fer els gaspatxos com comarques on es cuinen.
L’únic denominador comú que hi trobem són les coques, fetes amb farina, oli i sal, sense llevat, que els pastors usaven com a plat a la muntanya, segons ens conta Gladis. I que quan finalitzaven la sopa, impregnaven amb mel per a menjar-se-la com a postre.
A Castalla, a l’Alcoià, el cuinem amb pollastre, conill i un característic aroma a pebrella, una varietat del timó.
Gladis confessa que “el 95% de gent que ve a Castalla a visitar el castell, ve a menjar gaspatxos”.
Entrades relacionades:
No hi ha entrades relacionades.