Blog campanes de Castalla

Campana de S Fransec

Hola estimats, fa algunes setmanes que volia escriure sobre este tema però no he pogut. I es que des d'ací de Castalla en el Record volem donar la enhorabona als creador de la web "Campanes de Castalla". Tot un luxe per a la història del nostre poble. Felicitats!

Nosaltres vam fer algun article de les camapanes amb informació del Gremi de Campaners de València ja fa temps. Però després de llegir el fantàstic blog sobre les Campanes que ha elaborat Juan Carlos Candela, hem de reconèixer que els nostres escrits sobre el tema es queden curts.
Aquest blog va iniciar les seus publicacions fa uns mesos però no ha sigut fins estos dies quan li hem pogut fer un ullada en profunditat.

El grau de coneixement que té l'autor sobre les Campanes del nostre poble, naix de la seua experència, afició i sobre tot pasió que demostra a les seues paraules. Certament es comprova que part de la història de les Campanes del poble ha estat paral·lela al passat del nostre company. I és que si algú té qualsevol dubte sobre la gran relació amb aquest món tant desconegut de les campanes, pot observar les fotos on estan treballant els seus amics (Pallisa, Torres, Tomás, Víctor, "els retors"....) i ell, a les diferents campanes que té Castalla durant diversos anys. Molt interessant són les fotos! Convide als lectors que li facen una ullada!

A banda també, aparèixen documents originals de pressupostos, factures i textos del moment que parlen sobre la qüestió. Així, aporten una información històrica un tant valuosa per a les futures generacions de Castelluts que vullgen investigar sobre el tema.

Per últim, felicitar de nou als creadors per aquest tasca de difusió sobre aquesta cultura de les campanes i oferir-nos des de Castalla en el Record si necessiten ajuda sobre quasevol assumpte.

Salutacions

*Les fotos ha sigut extretes del mateix blog.

Feu un comentari