CRÒNICA D’ESDEVENIMENTS: ANYS 1613 i 1624

 
Any 1613
En aquest any ens parla de la façana de l'esglèsia:
"Los magnificos Marcos Serrano, José Esteve, Juan Cerdá y Juan Amorós,
se concordaron a 23 de mayo con Estaban Bufau, maestro de Murla
para que fabricase la portada de la Iglesia por precio de 500 libras
según auto por ante Honorato Corbí."
Any 1624

"San Francisco de Padua. Es votado por la villa en consejo general
por abogado contra la piedra el día 10 de marzo."

He estat estudiant el significat d'aquest succés però no he arribat cap conclusió clara.
Segur que una cosa que pensariem seria que l'autor s'equivocaria al escriure el nom del Sant, ja que Francisco de Padua no és existeix al santoral. Més bé, diriem que voldria posar S. Francisco de Paula o San Antonio de Padua que si estan, però pensariem mal, perquè si està ben escrit . De fet hi ha moltes esglèsies dedicades aquest Francisco de Padua per tot el món, sobretot en Amèrica LLatina. Per tant aquesta situació ens dificulta arribar a una conclusió aproximada.
El que jo pense és que ha hagut una sincretització entre San Francisco de Padua i S.F. de Paula, es a dir, els dos són el mateix. És per això que en el 2 d´ abril celebrent els dos Sants la seua festa,-he vist alguns calendaris festius de pobles i el dia 2 celebren S.F. de Padua i no de Paula, i en altres vicercersa- encara que no estiga al Santoral actual.
La meua pregunta és: De quina forma es van arribar a confondre Paula i Padua, si aquestos pobles estan als extrems opostos de Itàlia?... S'hauria d'entrar en més profunditat sobre el tema

Si, algú té alguna idea més clara que ho comente.

Pròxims: 1630 i 1638

Deixa un comentari