NOVA SECCIÓ “CRÒNICA D’ESDEVENIMENTS”: ANY 1463

 
Fa unes setmanes una persona apasionada per la història del seu poble em va passar un document de història de Castalla. El document fou creat, documentat i escrit per un erudit anònim a finals del segle XIX (no posa l'autor, però tinc idea clara de qui pot ser). La seua crònica comença des de la fundació romana de Castalla fins a esdeveniments locals i cuotidians del segle XIX. A més, entre les seues línies es pot observar les referències bibliogràfiques de molts historiadors ben coneguts, per tant podem intuir que per a la creació d'aquest document es buscava un treball prou científic i acadèmic.

Ara bé, uns dels apartats més curiosos és la cronologia d'esdeveniments de Castalla, que comença a l'any 1463. Aquesta no és del tot contínua, ja que hi ha molts anys buits, on no aparèixen dades, però a pesar d'això, reproduiré en aquest blog les paraules exactes arreplagades sobre els anys que hi hagen, perquè així ens farem un idea més clara de com vivien els nostres avantpassats.

Gràcies per la vostra col·laboració

ANY 1463

"Alamo negro plantado por Miguel Amorós en la plaza mayor el dia 30 de enero.
Se hizo tan grande que muchos extranjeros afirmaron no haber visto otro de gran magnitud y por aberse abierto el tronco, lo arrancaron el 7 de marzo de 1712. La villa, en diferentes ocasiones había sacado sumas importantes de dinero del importe de la madera.
En el mismo sitio se plantó un plátano, que Francisco Seva trajo de Biscoy el 6 de enero de 1744, el cual fue arrancado en 1792 porque las raices entraban en los ciminetos de las casas"

A la pròxima penjaré dades sobre l'any 1521, que és el pròxim que torna aparèixer. Espere que vos haja agradat aquesta nova secció

Salutacions

Deixa un comentari