La batalla de Castalla de 1813 a la taula

 

Hola a tots,

L'altre dia el meu estimat amic Andrés em va parlar d' un joc de taula que hi ha sobre la Guerra de la Independència en la nostra població. Al voreu no vaig poder resistir buscar informació a Internet, i en conseqüència fer una entrada al blog perquè el joc és molt curiós.

Bé, resulta que a l'any 1994, Ludopress Alea va publicar un joc d'estratègia anomenat "La sombra del águila", dissenyat per José Antonio Vargas-Zúñiga.

Aquest joc és de tipus operacional i referit a tres batalles de la Guerra contra els francesos: Alcañiz 1809, Maria 1809 i Castalla 1813. La duració per torn és de 30 minuts i està pensat per a 2 jugadors.

El joc tracta de recostruir les estratègies militars i les tàctiques de defensa que van tindre lloc en aquella batalla de Castalla de 1813. Segons paraules de la web www.corsariohierro.es es tracta d'un joc de:

Resultat poc clar, on l'hàbil Suchet es va retirar ordenadament quan es va convèncer de la impossibilitat de desallotjar les posicions altes dels aliats. Batalla balancejada on els francesos disposen de tres divisions i un agrupament d'infanteria, els aliats, dues divisions espanyoles i tres britàniques. Terreny preparat per a gaudir de la guerra de moviments.

Aquestos moviments s'han de fer mitjançant les fitxes que tenim a la fotografia de baix. Cada fitxa correspon a una part de l'exèrcit que va participar en la batalla. A més, han de col·locar-se en una posició concreta del mapa, tal i com diuen les instruccions, perquè no totes tenen el mateix valor. A més a més, s'han d'ubicar segons es va produir aquell enfrontament. Pareix un poquet complicat de jugar, així que es recomanable llegir-se bé el manual abans de començar.

Vos deixe l'enllaç on es pot vore com es juga una partida pas per pas. PARTIDA.

El meu company Víctor del blog Horywargames també ens va facilitar una pàgina on hi ha més informació sobre el joc. Ací l'enllaç per si voleu visitar-la.

A vore si ens animem uns quants del poble i en feem una.

Salutacions

pd. Perquè després diguen que els d' història som frikis.

1 comentari a “La batalla de Castalla de 1813 a la taula”

Feu un comentari