Llibre de festes de 1965

 

Després d'aquestes setmanes de vacançes sense publicar res, m'agradaria tornar amb el tema del moros i cristians, perquè prompte tendrem les festes açí.

També vull aclarir que a partir d'ara no podré dedicar-li tot el temps que vullgera al blog, perquè aquesta tasca per a una persona sola és prou complicada, i més encara si estas feent faena. Així, que la freqüència dels articles serà menor, una o dos per setmana. Però no dubteu que tractaré els temes com ho he fet fins ara, inclòs intentaré superar-me. Gràcies a tots els lectors i col·laboradors que feu possible aquest blog.

Buscant per casa vaig vore el llibre de festes de 1965, i perquè no penjar els articles més interessants del mateix.

llibre festes 1965 castalla 8

Respecte al llibre, es prou curiós observar que més de la mitad part de les fulles estan dedicades a publicitat (igual que ara, supose). A més és extrany als de la meua generació, obrir el llibre i no vore als Reis com es típic, més bé trobem una foto de Francisco Franco i del gobernador civil de l'època. I com no, també les paraules de l'alcalde, que en aquell moment era Eliseo Payà Rico.

Després ja trobem els diferents articles i escrits dels col·laboradors, que intenten aportar una altra visió de la festa o de la història dels moros i cristians, o inclòs del poble. Hi ha un article que posa de manifest l'origen de les comparses. Com es obvi, en 1965 encara no s'havia fundat els moros mudejars o verds.


Els fulls següents fan referència al ordre dels festejos. Una curiositat que trobem és que no hi ha "entrà". Després del arranc, l' únic acte fester que hi havia era la baixà que començava a les 18h.
La reina d'aquell any va ser la senyoreta Lolita Lledó, però és prou insòlit no trobar fotos ni referèrencies a les dames d'honor, encara que si hi havien.

Els seguix diversos articles d'opinió i d'humor, encara que molt "light".

Finalment i abans de passar als anuncis publicitaris, es dona a conèixer informació local. Aquesta tracta les xifres, dades, números, estadístiques que l'ajuntament a realitzat durant eixe any. Un exemple seria la evolució del padró, o també el presupost municipal.Per acabar, el llibre mostra com he dit els diferents anuncis. Són anuncis curiosos, un dia els posaré per a vore si després de 50 anys queda algún negoci en vida.

Salutacions i bones festes.

1 comentari a “Llibre de festes de 1965”

Feu un comentari