LLIBRE DEL 150 ANIVERSARI DELS MOROS GROCS

 

Estimats internautes:

Com bé es sabut, en els últims dies del mes d' agost es va presentar el llibre del 150 aniversari dels Moros Grocs. Durant aquesta setmana he estat llegint-lo, passant fulles i observant fotos.
En la meua humil opinió pense que és un llibre fantàstic. És un llibre impresindible dins de la biblioteca dels castelluts. I és sense cap dubte una brillant obra d' història per a Castalla. Tota la meua enhorabona als que han realitzat i han col·laborat en la creació del llibre, segur que ha sigut un gran esforç humà.

Respecte al llibre és dividix en 2 parts, una part on s'explica tota la història dels Moros i un altra que parla de la història de Castalla. D' aquesta forma s'exposa l'evolució d'aquesta comparsa amb el context històric de Castalla. A més tot el text va aconpanyat de fotos, moltes d'elles inèdites, tant de Castalla com de la comparsa.

Pel poble ha hagut crítiques en relació a la llengua emprada en la configuració del mateix, perquè es retreia que com està el text en valencià n'hi molta gent que no el pot llegir. Bé, jo crec que per als castelluts no hi ha cap problema perquè la gran majoria si el sap. El dilema el tenen la gent major que no sap llegir-lo ni escriu-lo, i els emigrants que sols conèixen el castellà (i donem gràcies). Per tant la sol·lució és sencilla per als emigrants és una bona oportunitat d'apredre la llegua del seu poble adoptiu, i respecte als majors, segur que tenen algún familiar: nét, fill, nebot... que estarà encantat de passar una vesprada i llegir-li el llibre.

Sense més contemplacions la meua enhorabona als Moros Grocs per eixe magnífic llibre i pel seu 150 aniversari. Felicitacions i a continuar fent història!

Salutacions

P.D. El llibre és pot adquirir en les tendes de Electrovisión i Draps al preu de 25 €.

Deixa un comentari