3 comentaris a “Segona part de la guerra a l’alcoià”

 1. Si, molt interessant la vida del teu besavi. Ja vaig estar parlant en el teu cosí Agus, li vaig plantejar fer una especie de biografia per a posar -la ací, ja que el teu besavi va jugar un paper important en la vida política republicana. I que millor 2 familiars seus en fer eixa recopilació. En fi, ahi vos deixe la meua proposta.

  Gràcies per les vostres paraules, de fet continuaré treballant i investigant perquè puga penjar tot el que encontre sobre Castalla en la xarxa.

  Salutacions i gràcies

  Respon
 2. Molt bon bloc, si senyor!. M’he emocionat llegint el vostre treball, pensant en el que van viure els nostres avantpassats durant la guerra i la postguerra. La història no s’hauria d’oblidar per a que no torne a passar. Llàstima que alguns vullguen ocultar-la.

  Per favor, continueu donant-nos a conèixer el nostre passat. Gràcies.

  Respon
 3. El que firma com alcalde a l’acta d’existències, és Agustín Rico, el meu bisabuelo. Va estar vivint a França molt de temps, prop de Carcassona, allí va nàixer m’auela. Sen va vindre a Castalla poc abans de la guerra, perquè la meua bisauela s’havia mort. Segons tinc entés, va ser alcalde uns pocs mesos, perteneixia a la CNT. Després de la guerra es va amagar per la caseta Leal, però es va entregar… el van empresonar a Alacant i el van fusilar. M’auela encara plora al recordar tot el que van tindre que passar.

  Enhorabona per el bloc, de veres, és una molt bona iniciativa.

  Respon

Feu un comentari