Arxiu víctimes de la guerra civil

ARXIU VÍCTIMES DE LA GUERRA CIVIL

 

Hola de nou a tots, ara fa de més de mig any que vam comentar que el Ministeri de Cultura va publicar una web sobre els espanyols deportats als camps de concentració:

http://castallaenelrecord.es/2009/09/gent-de-la-foia-i-els-camps-de.html

Ara, de nou, el Ministeri torna a publicar una nova web sobre la Guerra Civil, però en este cas, les dades que ofereixen són relatives a les "Víctimes de la Guerra Civil i represaliats del Franquisme."


La web s'estructura de manera sencilla mitjançant el buscador i els apartats d'informació i contacte.

La veritat és que navegar entre les seues pàgines és prou fàcil. Malgrat això, la base de dades que conté tota la informació d'aquelles persones, deixa molt que desitjar.

¿Per què?

Perquè gran part dels noms d'aquelles persones amb els seus respectius cognoms es repeteixen en la recerca, com per exemple d'aquells ciutadans de Castalla. La causa de la repetició de noms i cognoms a la base de dades és pel simple motiu de l'utilització dels signes d'accentuació. Les mateixes persones apareixen amb accent, sense accent o amb la manca d'alguna lletra. D'ahí que una mateixa persona estiga més voltes en el llistat.

Pense que després del treball que s'ha fet i els diners que ha costat, haurien degut de cuidar aquest aspecte de la recerca.

Així i tot és molt interessant tenir "semi-accés" aquesta informació.

Salutacions

Deixa un comentari